Galerie de Stoker
Saskia Lensink zit vaak in de tram. In lijn 17 om precies te zijn. Deze tram brengt haar van haar huis bij het eindpunt van de tram in Osdorp, naar haar atelier in de Witte de Withstraat en naar haar werk in de stad via het Centraal Station. Het liefst kijkt ze naar buiten en naar de mensen in de tram. Dit inspireerde haar om de omgeving en de bewoners van lijn 17 te schilderen en te tekenen.

Lijn 17 leidt ons door verschillende gebieden van de stad. Via de stedelijke omgeving in het Centrum en West naar de meer tuin stedelijke omgeving in Slotervaart en Osdorp. Van de buurt van elke tramhalte heeft ze in ieder geval één schilderij gemaakt. Tijdens de expositie laat zij de schilderijen zien in de volgorde waarin de tram door de stad rijdt. U maakt als het ware een rit met lijn 17 van het Centraal Station naar het Dijkgraafplein. Bij verschillende schilderijen staat achtergrondinformatie over wat er is afgebeeld. Zodat u deze buurten (beter) leert kennen.

Daarnaast heeft ze mensen uit de omgeving van lijn 17 geportretteerd. Tijdens het portretteren hebben ze gesprekken gevoerd. Bij de portretten komt informatie te hangen over de geportretteerde persoon. Deze informatie is gegeven met instemming van de geportretteerde. Zo kunt u niet alleen de buurt, maar ook een aantal bewoners beter leren kennen.

Wilt u meer weten? Kijk op haar facebookpagina en volg de ontwikkeling van dit project. Vanaf 16 juni 2016 tot 13 juli 2016 is de expositie te zien in Galerie de Stoker op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De expositie wordt geopend op zondag 18 juni 2016 om 16.00 uur. Kom kijken en leer uw buurt en uw bewoners kennen.

terug
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact