Galerie de Stoker
Zomer En Zo Al Meer - Saskia Lensink en Maroesja Lacunes
Wie heeft niet genoten van de kleuren, het licht dat je terug ziet op het water van de rivier en in het Hollandse en Franse landschap in de zomer? Het is de warmte, de kleur en het licht waar we in de winter naar verlangen. Hun impressies daarvan hebben Saskia Lensink en Maroesja Lacunes gevangen op hun doeken. De winter is op komst, maar een vleugje zomer is nog te beleven in Galerie De Stoker en hun ateliers, waar hun schilderijen en tekeningen te zien zijn.

Maroesja Lacunes
J'ai deux amours, mon theatr' et mon art…
Het theaterbloed in haar viel voor de geur van schmink, de planken, film en televisie.
Nu is zij weer gevallen voor de geur van terpentijn en olieverf. En de geur van schmink? Die is niet verwaaid in de zoele zomerwind bij knooppunt 26. Maroesja laat ook Nanna's Lied zien. Het eerste schilderij van een serie waarbij het theaterverleden en het huidige schildersbestaan weer bij elkaar komen.
art@maroesja-lacunes.nl
www.maroesja-lacunes.nl

Saskia Lensink
De realiteit is interessant, maar een beetje fantasie zo nu en dan, maakt het leuker.
Saskia laat vooral werk zien dat ze afgelopen zomer en najaar heeft gemaakt. Zomerse landschappen en schilderijen waarbij een blikveld getoond wordt van wat ze ziet als ze voor zich uitkijkt (30 x 80). Daarnaast zijn er ook portretten van mensen, aan het water of kijkend door de schutting. Ook heeft ze een grote tekening van grafietstift gemaakt van een schutting. Door de schutting kunt u in de - geschilderde- tuin van de buren kijken. De schilderijen en tekeningen zijn naar realiteit gemaakt, maar zijn  soms in een andere context geplaatst.
lensinks@xs4all.nl
www.saskialensink.com

terug naar vorige pagina
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact