Galerie de Stoker
home

25 april - 5 juni 2013
Postcards from Amsterdam - expositie van Rob de Vries


Rob de Vries woont al bijna 15 jaar in Zaanstad, maar werd geboren in Amsterdam. Daar volgde hij de grafische school en werkte hij als vormgever en multimediadesigner. De laatste jaren legt hij zich volledig toe op vrije kunst: fotografie maar vooral schilderen.

De inspiratie voor zijn vrije werk put hij voornamelijk uit oude en beschadigde objecten. Van een stuk verweerd hout tot de afgebladderde verf op een Amerikaans Neon-Sign. De uitdaging ligt er vooral in om alle structuren en stofuitdrukkingen, zoals hout, metaal, glas en roest, zo goed mogelijk op het papier of doek te krijgen.

Voor zijn nieuwste project liet hij zich inspireren door het Amerikaanse Photorealisme uit de jaren 60 en 70, niet toevallig de periode waarin hij opgroeide. De stijl leent zich goed voor typische USA-onderwerpen als neon-signs en classic cars. 'Maar tijdens wandelingen door mijn geboortestad viel mijn oog opeens op aparte details, dingen die ik nooit eerder had waargenomen. En het is zoals ze zeggen: je gaat het pas zien als je het doorhebt! Zo zocht ik naar fascinerende beelden: uitsnedes, opvallende details, nieuwe standpunten. Die heb ik verwerk in een serie schilderijen: 'Postcards from Amsterdam'. Ze tonen de hoofdstad in een nieuwe dimensie. En zoals altijd bij ansichtkaarten is het altijd mooi weer!'

www.realistischekunst.com
www.postcardsfromamsterdam.nl
amsterdam-paintings.blogspot.nl

Titels van het werk op de vorige bladzijde van links naar rechts en van boven naar beneden:
1. Schoth Lederwaren, Nieuwendijk, Olieverf op canvas 80 x 100 cm;
2. Beurs van Berlage Olieverf op canvas 40 x 30 cm;
3. Cineac Reguliersbreestraat, Olieverf op canvas 100 x 80 cm;
4. Levensverzekering Noord-Braband, Olieverf op canvas 24 x 30 cm

terug naar vorige bladzijde
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact