Galerie de Stoker

afbeelding theepot en bonzaiboompje

Martina en Siem zijn twee gedreven kunstenaars met allebei een grote interesse in de Oosterse wereld en zijn magie. Met de theepotten van Martina en Siemís Bonsai boompjes komt het contrast tussen beide disciplines mooi naar voren.

Keramiste Martina Dielen haalt haar inspiratie uit de Oosterse wereld. Met haar theepotten probeert zij de eenvoud en rust samen te smelten. De nadruk moet liggen op ' less is more'. Meestal werkt zij vanuit twee dimensionale schetsen. Dan werkt zij haar theepotten verder uit op de draaischijf. Het is iedere keer weer een bijzondere weg die zij bewandelt wanneer zij alle onderdelen van de theepot bij elkaar brengt tot een unieke theepot.

De pentekeningen van Siem van der Linde Benescia intrigeren je door het spel van licht en schaduw. 'Geen schaduw zonder zon'. Steeds weer ontdekt de kijker een ander facet in de tekening. De kijker ervaart een scala van emoties of een diepe innerlijke rust. Het is daarom dat de kunstenaar zijn werk de ogenschijnlijk simpele titel heeft gegeven van 'Bonsai', om zo de kijker de ruimte te geven zijn eigen reis te verwerkelijken.

terug naar vorige pagina

actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact