Galerie de Stoker
Stichting De Stoker is een collectief van vier kunstenaars uit diverse disciplines die hier werken en exposeren: Bastiaan Meijer, Maroesja Lacunes, Jeannette van Brummelen en Saskia Lensink. Zij hebben hier een atelier en beheren samen de galerie en de mooie tuin.

In 1991 werd een voormalige tabakszaak in de Witte de Withstraat veranderd in een keramiek atelier. Omdat het bordje stookvergunning nog op de deur hing, was de naam van de galerie/ateliers snel gevonden. Er is nu nog maar één keramist. De Stoker heeft inmiddels houtbewerkers, een viltmaker, een restaurator, een illustrator, schilders, een hippe-brillen-maker, beeldhouwers, een costumière en een multimedia kunstenaar gehuisvest.

De Stoker is in de afgelopen jaren omringd door meerdere ateliers en galeries. Het zijn voormalige winkelpanden waar nu kunstenaars aan het werk zijn.

Exposeren in Galerie de Stoker
Iedere zes weken is er een nieuwe tentoonstelling in de galerie. Exposanten kunnen zich hiervoor aanmelden. De Stoker staat open voor leuke ideeën die in de galerieruimte (20 m2) plaats kunnen vinden tegen een geringe vergoeding. De Stoker houdt de galerie open op vrijdag en zaterdag van 11.00-17.00 uur. Behalve exposities hebben er al vele bijzondere projecten plaatsgevonden bij De Stoker. Lees hier meer over bij projecten.

De galerie vanaf de straat

streetview

bekijk de galerie via streetview
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact