Galerie de Stoker
Stichting De Stoker is een collectief van vier kunstenaars uit diverse disciplines die hier werken en exposeren: Bastiaan Meijer, Maroesja Lacunes, Jeannette van Brummelen en Saskia Lensink. Zij werken hier in hun ateliers en beheren samen de galerie met tuin.
In 1991 werd een voormalige tabakszaak in de Witte de Withstraat veranderd in een keramiek atelier. Omdat het bordje stookvergunning nog op de deur hing, was de naam van de galerie/ateliers snel gevonden. Er is nu nog maar één keramist. De Stoker heeft inmiddels houtbewerkers, een viltmaker, een restaurator, een illustrator, schilders, een hippe-brillen-maker, beeldhouwers, een costumière en een multimedia kunstenaar gehuisvest.

Exposeren in Galerie de Stoker
Om de vier a vijf weken is er een nieuwe tentoonstelling in de galerie. Exposanten kunnen zich hiervoor aanmelden. De Stoker staat open voor bijzondere ideeën die in de galerieruimte (20 m2) plaats kunnen vinden tegen een geringe vergoeding. De kunstenaars van De Stoker houden de galerie open op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

stoker vanaf de straat
bekijk de galerie via streetview
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact