Galerie de Stoker
Het concept voor The Wearable Body ontstond vanuit een onderzoek naar de effecten van naakt in de kunsten en de huidige maatschappij. Naakt en erotiek worden vaak ingezet als een middel om ons dichter bij onze ‘oergevoelens’ te brengen. Gevoelens die we steeds beter lijken te weten onderdrukken en waar we steeds verder van verwijderd raken. Met dit werk bevraagd van Geffen hedendaagse kwetsbaarheid, waarachtigheid en identiteit. Durven we nog in contact te staan met onszelf of profileren we ons enkel zoals we gezien willen worden? Is er sprake van een ‘artificiële kwetsbaarheid’; dragen wij het lichaam van een ander? In The Wearable Body wordt uniciteit omgezet tot een product.

Voor de totstandkoming van het werk maakte Van Geffen afdrukken van lichamen, die zij vervolgens tot kostuums transformeerde. De lichaamsidentiteit van de modellen wordt zo realistisch mogelijk gepresenteerd.

Concept/Design/Styling: Brenda van Geffen

Fotografie: Robert van der Ree en Brenda van Geffen

Een selectie foto’s uit de tentoonstelling zal na 17 juli tot 23 augustus nog gedurende de zomerperiode te bezichtigen zijn door de ramen van Galerie de Stoker.


terug
actuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact