Galerie de Stoker
Ik wil een innerlijke wereld ontdekken via het proces van het schilderen en die zo zichtbaar maken. Het gaat ook heel erg over verf: hoe je de verf aanbrengt, de verfstreken en het handschrift.

Innerlijke werelden verbeelden is niet eenvoudig. Ik probeer dat te doen door verschillende invalshoeken te gebruiken tijdens het proces van het schilderen.

Het oorspronkelijke beeld - de foto, de afbeelding – verander ik tijdens het schilderproces door vervorming en vervaging waarbij een geheimzinnigheid ontstaat die steeds ongrijpbaarder wordt. Ik breek in op mijn eigen beeld en verander net zo lang tot ik vind dat het goed is.

Als maker ben ik subjectief. Ik reageer op wat ik zie en interpreteer dit op mijn manier. Een objectief portret is het dus niet – als zoiets al bestaat. Ook de kijker interpreteert en daarom zal ‘de uitkomst’ steeds verschillend zijn, afhankelijk van degene die ernaar kijkt.

Ik hoop dat deze presentatie in de galerie de bezoeker zal boeien en dat er een gevoel van herkenning zal zijn. Omdat we allemaal mensen zijn die elkaars (ware) gezicht willen zien.

Daarom : Face to Face."

terugactuele expositie
verleden en toekomst
wat is de stoker
projecten
afbeeldingen
terug naar beginpagina
contact